Courthouse SW1 – realizacija projekta u centru Londona

Prije nekoliko godina u londonskom Westminsteru zatvorena je zgrada lokalnog suda. Ista je zatim prešla temeljitu modernizaciju, a danas se pod nazivom Courthouse SW1 nalazi kompleks 129 luksuznih stanova, za čiju se izgradnju koristilo staklo naše proizvodnje.

Stambena zgrada koja se nalazi u centru glavnog grada Velike Britanije je nastala na osnovu zgrade suda, zatvorene 2011. godine. Nakon temeljite obnove, u objektu se osim luksuznih stanova nalaze i podzemno parkiralište, fitness centar i vrt.

Uz očuvanje povijesnih elemenata arhitekture, projektanti su se odlučili i za korištenje velike količine staklenih površina. U realizaciju ovog projekta ukupno je utrošeno oko 2000 m² stakla proizvedenog u našoj tvornici. Zahvaljujući tome stanovnici imaju pogled, pored ostalog, i na Westminstersku palaču.

Jedinstveni karakter ove investicije ističe se i u skulpturi The Vyner Tree koja je visoka 12 metara i nalazi se u dvorištu s vrtom. Njen autor je Tom Price, jedan od najpriznatijih dizajnera mlade generacije u Velikoj Britaniji.

Modernizacija objekta je završena 2014. godine.

Više slika kompleksa Courthouse SW1 možete pogledati na našem profilu društvene mreže Pinterest.

Courthouse SW1

This post is also available in: German English French Italian Polish Russian